Historický objekt

Tento majestátny hrad s názvom Castello di Vincigliata sa nachádza na kopci nad historickým centrom Florencie a ponúka úchvatný panoramatický výhľad. Od konca 19. storočia bol bohato a majstrovsky zrekonštruovaný. Hrad (2 300 m²) má dlhú a bohatú históriu, ktorá siaha takmer tisíc rokov do minulosti. Je plný jedinečného šarmu a v minulosti slúžil ako miesto konania jedinečných udalostí a slávností. Budovy okolo hradu (viac ako 1 300 m²) ponúkajú napríklad možnosť vybudovať ubytovacie zariadenia alebo obnoviť výrobu vína a olivového oleja. Všetky služby sú na dosah, najbližšie mesto je vzdialené 5 minút, do historického centra Florencie sa dostanete autom za menej ako 10 minút. Letisko vo Florencii, ktoré zabezpečuje množstvo medzinárodných letov do rôznych destinácií v Európe, je vzdialené len pol hodiny od hradu.

Zámok s rozlohou 2 300 m², 8 spálňami a 12 kúpeľňami obklopuje krásne centrálne nádvorie a vyhliadková terasa. Okrem toho sa tu nachádzajú aj ďalšie budovy, ako napríklad veža, hospodárske budovy a stará zlieváreň. Interiéry zahŕňajú kamenné steny, trámy a terakotové podlahy, ktoré dodávajú priestoru autentickosť a rustikálne čaro. Veľké okná prepúšťajú dostatok svetla a umocňujú atmosféru tohto miesta. Záhrada s rozlohou 3 056 m² je vkusne upravená v typickom florentskom štýle s cyprusmi a vavrínmi. Toskánsku idylu dotvárajú výhľady na vinice a olivovníky.

Na pozemku stojí niekoľko ďalších budov. Veža s rozlohou 65 m² ponúka štyri poschodia. Na prízemí sa nachádza priestranná obývacia izba s kuchynským kútom, na horných poschodiach sú 3 spálne, každá s vlastnou kúpeľňou. K dispozícii sú aj 2 vidiecke domy s možnosťou úpravy, s rozlohou 315 m² a 505 m². Tieto priestory možno využiť na bývanie, recepciu, kancelárie alebo aj vínnu pivnicu. V blízkosti sa nachádza stará zlieváreň s rozlohou 250 m². Táto budova potrebuje rekonštrukciu, ale s vlastným pozemkom so záhradou o rozlohe 1 800 m² ponúka skvelú príležitosť na ubytovanie pre hostí.

Interiéry a exteriéry budov majú historický šarm a zároveň ponúkajú možnosti moderného využitia a komfortu. Vinice s rozlohou 6,3 hektára a olivový háj s rozlohou 4,2 hektára sú v plnej produkcii a poskytujú vynikajúcu príležitosť na vlastné spracovanie a výrobu vína a olivového oleja.

Areál sa nachádza v blízkosti historického centra Florencie a oblasti Chianti, kde si môžete vychutnať výnimočnú gastronómiu a toskánske víno. Okolie poskytuje bohatú občiansku vybavenosť, reštaurácie, kultúrne podujatia a ľahký prístup na letisko vo Florencii. Toto miesto spája pokoj vidieka s pohodlím mesta a ponúka reprezentáciu typického toskánskeho životného štýlu.

Pôdorys

  • Pôdorys 1
  • Pôdorys 2
  • Pôdorys 3
  • Pôdorys 4
  • Pôdorys 5

Prehľadová tabuľka

  • Referenčné číslo
    103096
  • Predajná cena
    Cena na vyžiadanie
  • Úžitková plocha
    1 300 m²
  • Zastavaná plocha
    2 140 m²
  • Pozemok
    140 000 m²
  • PENB
    G
  • Na stiahnutie

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné

Pozrite sa aj na ďalšie byty v lokalite Toskánsko

Všetky zverejnené údaje obsiahnuté v tomto inzeráte majú iba informatívny charakter, a z tejto ponuky tak žiadnej strane nevzniká nárok na uzatvorenie zmluvy. Spoločnosť Svoboda & Williams Slovakia s.r.o. sprostredkováva informácie nadobudnuté v dobrej viere od vlastníka nehnuteľnosti, a z toho dôvodu nenesie zodpovednosť za ich úplnosť, správnosť a presnosť.
Lokalita
Parametre
Veľkosť
Min.
Max.
Cenové rozpätie
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpätie
Cena min.
Cena max.