Historický objekt

Jedinečná ponuka klasicistickej budovy z roku 1791 v Karlových Varech, ktorá v minulosti slúžila ako obľúbená výletná reštaurácia. Na nehnuteľnosť s podlahovou plochou cca 1 700 m2 a pozemkom o výmere 4 835 m2 bolo vydané stavebné povolenie na výstavbu minipivovaru, pivných kúpeľov a rekonštrukciu kuchyne. Unikátna stavba sa nachádza na ľahko dostupnom mieste pod Južným kopcom, pri rieke Teplá v blízkosti Japonské zahrady.

Klasicistická dvojpodlažná budova z roku 1791 s pristavaným západným krídlom z roku 1818 je čiastočne podzemná a má 2 podlažia. Výraznou súčasťou 2. nadzemného podlažia je reprezentačná slávnostná sála s galériami na všetkých stranách. Strop sály zdobí zrkadlová stropná freska od českého maliara Josefa Kramolína z obdobia okolo roku 1800. V druhom krídle budovy sa nachádza väčší reprezentačný priestor z roku 1818. Okolo roku 1890 boli postavené 2 samostatné pavilóny, ktoré sa využívali v letných mesiacoch. Jeden z pavilónov bol určený ako reštaurácia s tanečnou terasou, druhý pavilón sa využíval najmä na bankety alebo záhradné slávnosti.

Technologicky ide o klasickú murovanú stavbu s pevným obvodovým murivom, sčasti klenbovými, sčasti drevenými stropmi, strecha je pokrytá šindľom. Oba pavilóny boli postavené ako jednoduché stavby s liatinovými nosnými prvkami a jednoduchým zastrešením, bez vykurovania. Celý komplex bol v roku 1994 nákladne zrekonštruovaný. Kapacita reštaurácie v historickej budove je asi 80 miest, záhradnej reštaurácie asi 150 miest, oba pavilóny majú premenlivý počet miest.

Komplex sa nachádza pri riečky Teplá, uprostred lesov prírodnej rezervácie Karlův hvozd. Miesto je ľahko dostupné po asfaltovej ceste, peší môžu využiť Goethovu stezku vedúci z centra Karlových Varev, nenáročná prechádzka trvá asi 30 minút, autom je centrum vzdialené 3 minúty. 

Úžitková plocha 1 705 m2, zastavaná plocha 2 266 m2, pozemok 4 835 m2.

Prehľadová tabuľka

  • Referenčné číslo
    104015
  • Predajná cena
    1 788 198 €
  • Úžitková plocha
    1 705 m²
  • Zastavaná plocha
    2 266 m²
  • Pozemok
    4 835 m²
  • PENB
    G
  • Na stiahnutie

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné

Pozrite sa aj na ďalšie byty v lokalite Karlovarský kraj

Všetky zverejnené údaje obsiahnuté v tomto inzeráte majú iba informatívny charakter, a z tejto ponuky tak žiadnej strane nevzniká nárok na uzatvorenie zmluvy. Spoločnosť Svoboda & Williams Slovakia s.r.o. sprostredkováva informácie nadobudnuté v dobrej viere od vlastníka nehnuteľnosti, a z toho dôvodu nenesie zodpovednosť za ich úplnosť, správnosť a presnosť.
Lokalita
Parametre
Veľkosť
Min.
Max.
Cenové rozpätie
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpätie
Cena min.
Cena max.