Sklársky areál

Zaujímavá investičná ponuka funkčnej sklárne so všetkými technológiami a jedinečnou zbierkou moderného sklárskeho umenia. Kompletne zrekonštruovaný a pamiatkovo chránený komplex budov s históriou siahajúcou až do roku 1882 sa nachádza v centre malebného mesta Sázava. Priestory ponúkajú široké možnosti využitia a okrem pokračovania sklárskej tradície otvárajú cestu aj rôznym súvisiacim konceptom, ako sú umelecké dielne a kultúrne podujatia.

Autentický interiér hlavnej dvojpodlažnej budovy tvoria výrobné priestory (modeláreň, brúska, taviareň, pieskovňa atď.), výstavné haly, ateliéry, zimná záhrada, kancelárie, depozitár, kotolňa a zázemie pre zamestnancov a návštevníkov. Huta bola postavená v roku 1882, susedná budova v roku 1904. Je to najstaršia zachovaná skláreň slávnej sklárskej rodiny Kavalírů, celá budova je po nákladnej a precíznej rekonštrukcii vykonanej pod dohľadom odborníkov na pamiatkovú starostlivosť. Súčasťou ponuky je aj jedna z najväčších svetových zbierok skla vytvorená na každoročných sympóziách IGS v Novém Boru.  

Budova sa nachádza niekoľko sto metrov od známeho Sázavského kláštora, na druhej strane rieky. Región priťahuje množstvo návštevníkov nielen pre svoje historické pamiatky, ale aj pre okolitú prírodnú scenériu. Pre potenciálnych investorov poskytuje nehnuteľnosť skvelú príležitosť na rozvoj turistických služieb, ubytovania a ďalších aktivít. Výhodná je krátka vzdialenosť od Prahy, ktorá je vzdialená približne 50 km prevažne po diaľnici D1. 

Úžitková plocha cca 2000 m2, pozemok 5933 m2.

Pôdorys

  • Pôdorys 1
  • Pôdorys 2
  • Pôdorys 3

Prehľadová tabuľka

  • Referenčné číslo
    102308
  • Predajná cena
    3 934 035 €
  • Celková plocha
    2 000 m²
  • Pozemok
    5 933 m²
  • PENB
    G
  • Na stiahnutie

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné

Pozrite sa aj na ďalšie priemyselné priestory v lokalite Středočeský kraj

Všetky zverejnené údaje obsiahnuté v tomto inzeráte majú iba informatívny charakter, a z tejto ponuky tak žiadnej strane nevzniká nárok na uzatvorenie zmluvy. Spoločnosť Svoboda & Williams Slovakia s.r.o. sprostredkováva informácie nadobudnuté v dobrej viere od vlastníka nehnuteľnosti, a z toho dôvodu nenesie zodpovednosť za ich úplnosť, správnosť a presnosť.
Lokalita
Parametre
Veľkosť
Min.
Max.
Cenové rozpätie
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpätie
Cena min.
Cena max.