Usadlosť / statok

Štýlové vidiecke sídlo, pôvodne stredoveký kaštieľ s rozľahlým pozemkom (3,5 ha), je vhodné nielen na bývanie, ale aj ako relaxačné a ubytovacie zariadenie. Nachádza sa v úplne pokojnej a zároveň výborne dostupnej lokalite neďaleko Prahy a letiska Ruzyně, v poľnohospodárskej krajine neďaleko kráľovského mesta Slaný.
 

Statok pozostáva z hlavnej obytnej zrekonštruovanej budovy, pôvodnej stajne a stodoly, ktoré po dôkladnej rekonštrukcii slúžia ako reprezentatívna časť s herňou, bazénom a posilňovňou, domu zo 14. storočia, ktorý poskytuje ďalšiu možnosť rozšírenia obytnej plochy, a samostatne stojacej dvojgaráže so slamenou strechou. Druhý statok pozostáva z historickej budovy bývalej školy, ktorá je dominantou celej dediny, pôvodných stodôl a stajní a rozsiahleho hospodárskeho dvora a ovocného sadu, ktorý spája obe nehnuteľnosti.

Všetky budovy sú sústredené okolo centrálneho dvora s terasou a pôvodnou kamennou bránou. Hlavná budova pozostáva z obytnej kuchyne, obývacej izby s klenutým stropom a krbom, pracovne, kúpeľne, vstupnej haly s dubovým schodiskom, špajze a vínnej pivnice. Na poschodí sa nachádzajú ďalšie 2 izby s kúpeľňami: hlavná spálňa a veľká detská izba. Športový komplex s bazénom má 2 samostatné kúpeľne, hosťovskú izbu, pánsky klub s biliardom, upratovaciu miestnosť a technické zázemie. Na športovo-relaxačný komplex nadväzuje terasa a veľká udržiavaná oplotená záhrada (1,5 ha), využiteľná na golf, kočíky, kone atď. Na záhradu nadväzujú ďalšie pozemky, v súčasnosti obrábané ako polia

Hlavná budova bola citlivo zrekonštruovaná s použitím tradičných materiálov, ako je dubový masív, mosadz a meď, a zároveň bola vybavená modernými technológiami, ako je bezpečnostný systém s 11 kamerami, najmodernejší systém SmartHome spoločnosti Schneider Electric a satelitná anténa (2,5 m). Podlahy sú dubové, okná s dvojitým zasklením a drevenými rámami, všetky dvere vrátane dizajnových sklenených dverí, ktoré boli navrhnuté na mieru a ručne vyrobené na Slovensku. Zaujímavosťou sú masívne steny z neomietnutého vápenca. Vo všetkých miestnostiach je ozvučenie s nastaviteľnými reproduktormi a v biliardovej hale domáce kino s plátnom 4 x 4 m. Dom je napojený na obecný vodovod, na pozemku sú aj 3 studne. Odpadové vody sú riešené vlastnou ekologickou čističkou odpadových vôd, vykurovanie je elektrické a olejové. Veľké pozemky umožňujú ďalšiu výstavbu, celkovo je k dispozícii cca 6 000 m2 stavebnej plochy, na tenisový kurt už bolo vydané stavebné povolenie.

Usadlosť sa nachádza v centre pokojnej dediny s drevenou zvonicou. Cez obec prechádza turistický a cyklistický chodník a neďaleko začína prírodný park Džbán. Miesto je veľmi dobre dostupné po diaľnici D7, občianska vybavenosť je dostupná v Slanom, vzdialenom asi 10 minút autom alebo autobusom, okraj Prahy je vzdialený asi 30 minút. 

Úžitková plocha 660 m2, pozemok spolu 35 938 m2.

Prehľadová tabuľka

  • Referenčné číslo
    103370
  • Predajná cena
    1 708 722 €
  • Úžitková plocha
    660 m²
  • Pozemok
    35 938 m²
  • Parkovanie
    Áno
  • PENB
    G
  • Na stiahnutie

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné

Pozrite sa i na ďalšie usadlosti/statky v lokalite Středočeský kraj

Všetky zverejnené údaje obsiahnuté v tomto inzeráte majú iba informatívny charakter, a z tejto ponuky tak žiadnej strane nevzniká nárok na uzatvorenie zmluvy. Spoločnosť Svoboda & Williams Slovakia s.r.o. sprostredkováva informácie nadobudnuté v dobrej viere od vlastníka nehnuteľnosti, a z toho dôvodu nenesie zodpovednosť za ich úplnosť, správnosť a presnosť.
Lokalita
Parametre
Veľkosť
Min.
Max.
Cenové rozpätie
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpätie
Cena min.
Cena max.